5 tips for det perfekte julebord

Julebordssesongen nærmer seg med stormskritt, tiden går fort og frem til den store dagen er det mye som skal ordnes og planlegges før julefesten kan danses i gang. Vi har derfor samlet fem tips til hva du bør tekne på når du planlegger julebord for bedriften din!

5 tips for det perfekte julebord


Julebordssesongen nærmer seg med stormskritt, tiden går fort og frem til den store dagen er det mye som skal ordnes og planlegges før julefesten kan danses i gang. Vi har derfor samlet fem tips til hva du bør tekne på når du planlegger julebord for bedriften din!

Tittel

1. Avtal en budsjettgrense for julebordet

Før du setter i gang med masse jobb kan det være lurt å avtale med sjefen hvor stort budsjett du har tilgjengelig til julebordet. Da ser du hva du har mulighet til å leie og booke inn og om du har budsjett til pynt, servitører til velkomst eller kanskje leie inn en profesjonell toastmaster som sikrer den gode stemningen? Valget er ditt.

Så snakk med sjefen om hvilke muligheter som begrensninger man har med tanke på budsjett og bli enige i forkant om pengene.


2. Få oversikt over antall kollegaer som skal delta

Før du bør sette i gang med alt det andre er det smart å finne ut hvor mange som faktisk skal være med på julebordet og om bedriften, eller organisasjonen, er såpass stor at hver avdeling skal ha vært sitt, eller om dere smeller til med et stort julebord for absolutt alle.

Få uansett avklart antallet slik at dere vet hvilket lokale dere trenger, mengden mat som må bestilles, hvilken underholdning som passer osv.


3. Book det perfekte lokalet så tidlig som mulig

Når det kommer til lokale for årets julebord er det mange muligheter og jo større selskap du skal avholde jo mer hjelp vil du ha behov for. I Oslo og omegn finnes det mange selskapslokaler som kan leies ut til julebord og man kan også bestille hjelp til servering, forberedelser av planleggingen, pynting, servering og mye mer.

Å finne et lokale som passer deres behov er det viktigste både hva gjelder kapasitet, beliggenhet, teknisk utstyr (kan leies inn) og ikke minst mulighetene for innredning og å skape en god atmosfære.


4. God mat og drikke - skuffer ikke

Maten er gjerne det folk ser mest frem til på julebordet og du må da ta en avgjørelse om hva slags mat dette skal være. Blir det tradisjonell julemat med ribbe og pinnekjøtt eller frister det mer med en spennende tapas eller tre-retters? Avhengig av antallet deltagere kan det også lønne seg å vurdere en buffet mens det gjerne fremstår litt mer eksklusivt med bordservering.

Glem ikke å ta hensyn slik at alle kan føle seg inkludert og få en god og hyggelig aften er det viktig å tenke på allergier og tilrettelegging av maten. Dette kan lett ordnes ved å ta tidlig kontakt med dine kolleger og be de si fra om bestemte behov på forhånd ved påmelding.

.:: Usikker på planlegging av drikke? Vi har samlet gode tips her


5. Skap liv og røre med underholdning og taler

Så er invitasjonene utsendt, maten bestilt og lokalet på plass. Da gjenstår det kun underholdning til festen og her kommmer det veldig an på budsjettet ditt hva du kan vurdere å leie inn og/eller involvere andre i bedriften til å bistå med.

En god, og ofte brukt, løsning er å få på plass en god toastmaster som kan skape den gode stemningen, få i gang latteren og løsne opp stemningen underveis. En god leverandør av lokale og mat vil ofte kunne bistå med erfarne underholdere, alt fra flinke komikere til kjente fjes så spør gjerne.

Quiz er ellers enkel og god underholdning som ofte skaper god kommunikasjon mellom de som sitter ved samme bord og får i gang praten. Del inn basert på bord eller et visst antall (3-6 personer) og sett gjerne opp en hyggelig premie alle kan konkurrere om. Det finnes også flotte digitale hjelpemidler i dag, som Kahoot, som med fordel kan benyttes hvis lokalet har storskjerm tilgjengelig. Hvis ikke kan det naturligvis leies inn for kvelden.


Hos Elvebredden Catering kan vi hjelpe deg med alt du måtte trenge

Vi hjelper deg mer enn gjerne gjennom hele prosessen med alt det som trengs for at du og dine kolleger kan få et fantastisk julebord. Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat der vi kan diskutere alt fra oppsett av bord, tekniske løsninger, underholdning, lokale, mat, drikke, musikk og ikke minst dansemuligheter. Sammen kan vi arrangere det beste julebordet noensinne!

Ring oss på 22 67 91 80 eller send en e-post til mat@elvebreddencatering.no
/