Kjøreplan

Det virker kanskje som en bagatell men vil kunne være helt avgjørende på selve bryllupsdagen.

Bryllup i år? Dette BØR du ha på plass!

Tittel

Etter å ha planlagt og gjennomført hundrevis av bryllup de siste 15 årene har vi lært viktigheten av planlegging, og da ikke minst det å lage en skikkelig kjøreplan. Det virker kanskje som en bagatell men vil kunne være helt avgjørende på selve bryllupsdagen.

Den sikrer at alle involverte er på samme side, forhindrer misforståelser, fanger opp potensielle problemer underveis og lar deg senke skuldrene på en dag som bør handle om glede og nytelse, ikke stress og bekymringer.


Men hva er en kjøreplan?

Kort fortalt er det programmet for dagen for brudeparet, forlover, toastmaster, fotograf, sjåfør, servitører og alle andre som har en eller flere oppgaver i løpet av dagen. Alle de detaljer som de vanlige gjestene ikke trenger å tenke på, vanligvis inndelt kronologisk utover dagen.

Først bør du legge inn en grovere oversikt over tidspunkt og hva som skal skje utover dagen for så å legge til detaljer som:

- Ansvarsområder
- Tidspunkt (stå opp, dra til salong, start middag osv)
- Telefonnumre (fotograf, hovmester, toastmaster osv)
- Adresser (selskapslokalet, frisørsalong, foto-location, vielseslokalet osv)

Gjerne bruk en digital løsning som lar flere dele på et og samme dokument, hvor alle med ansvarsområder kan legge til og oppdatere informasjon løpende. På den måten har alle tilgang på det siste oppdaterte dokumentet enkelt via både datamaskin og mobiltelefon.

Eksempler her kan være:

- Office 365
- Google Docs
- Microsoft To Do
- Trello


Bryllupsmiddagen

Et høydepunkt under bryllupet er selve middagen. En affære som lett kan ta 4 timer til sammen, og enda mer om dagens talere er av den pratesyke sorten. Her kommer kjøreplanen virkelig til sin rett slik at de som skal servere, rydde og sikre at ting skjer til riktig tid har noe å forholde seg til.

Det blir kjedelig for alle parter om en tale forsinker utlevering av neste rett, som så risikerer å bli kald som resultat. Ryddepausene, som ofte tar 15-30 minutter, er det perfekt å fylle med taler. Da er det også veldig fint å vite at lengden passer, som du selvsagt har kontrollert og lagt inn i kjøreplanen.Planlegg for det uforutsette

Det vil alltid oppstå noe uforutsett i løpet av en bryllupsdag, heldigvis hjelper det på å ha nettopp dette i minnet og inkludere det i kjøreplanen. Ha noen minutter ekstra her og der som man kan ta av ved behov og ha gjerne et alternativ på plass på de delene av planen som er vanskeligere å vite helt nøyaktig hvor lang tid vil ta. Glem ikke å ta et pust i bakken underveis, senk skuldrene og husk å kose dere masse!


Totalleverandør

Trenger du hjelp til matlaging eller annet til bryllupet ditt? Elvebredden Catering er en totalleverandør, og vi kan stille opp med alt du trenger for å spikre drømmearrangementet - enten det er selskapslokale, drikke, servitører, sjåfører, blomsterdekoratører, lydhøre DJ-er eller vakthold. Og vil du leie bestikk, glass, stoler eller noe annet, så fikser vi det også.

Du kan bestille alt raskt og enkelt i nettbutikken vår selv - eller så avtaler vi på telefon eller mail. I nettbutikken vår får du full oversikt over alle menyene våre og alt vi leier ut.
/